Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolka z cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 garść
cukinia 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
cebula 1 sztuka
woda 1 litr
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolka z cukinią

Do gotującej się wody (lub bulionu warzywnego) wrzucamy liść laurowy oraz ziele angielskie, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przesmażoną cebulę. Fasolkę myjemy, ucinamy końcówki (można przekroić tez na 2 części) Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Kiedy ziemniaki będą miękki, wyjmujemy z garnka liście laurowe i ziele, a ziemniaki miksujemy blenderem z wywarem. Następnie dodajemy fasolkę szparagową i gotujemy aż zmięknie. Pod koniec gotowania dodajemy do garnka cukinię. Wszystko gotujemy jeszcze kilka minut. Na koniec zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 11.08.2016 15:13
dziękuję....
Ada-Gaba 11.08.2016 13:31
smaczna zupka
IKrakowianka 10.08.2016 20:56
bardzo fajny pomysł :)
Ola1984 10.08.2016 17:48
Pyszna i pożywna zupka :)
adelajda 10.08.2016 16:24
Chętnie zjem porcyjkę :)
Wiktoria29 10.08.2016 16:06
dziękuję....
RenataZ-et 10.08.2016 15:48
super zupa!
Ewa Wojtaszko 10.08.2016 15:28
smaczne połączenie :)
Futka 10.08.2016 14:54
Pyszna i pożywna zupka :)
Agnieszka-87-25 10.08.2016 14:44
może być dobra
Renata9 10.08.2016 14:13
Fajna i smaczna zupka
Marta Ryżek-Kalkowska 10.08.2016 14:05
wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak