Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska z kabaczkiem i mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 mała
masło klarowane 1 łyżka
cebula 1 szt
bulion warzywny 500 ml
kabaczek 500 g
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
łopatka wieprzowa 300 g
koperek 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska z kabaczkiem i mięsem

Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę.

Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do cebuli, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na małym ogniu.

Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, razem z koncentratem pomidorowym, zielem angielskim, dodajemy do kapusty.

Mięso mielimy, oprószamy solą i pieprzem, formujemy małe pulpeciki, dodajemy do całości.

Dusimy pod przykryciem 5 min, od czasu do czasu mieszamy.

„Nadmiar” płynu odparowujemy (jeśli lubimy dużo sosu, to nie), doprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy z posiekanym koperkiem.

Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.08.2016 11:02
fajny pomysł
Edith85 10.08.2016 07:53
Super danie
Babeczka35 10.08.2016 07:33
Smaczne danie:)
Habibi 10.08.2016 07:14
robię podobne danie ale bez kapusty
KORAL 10.08.2016 01:07
Wygląda na smaczne :)
Renata9 09.08.2016 23:32
Smaczne jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak