Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodkie mleko 1/2 l
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 40 dag
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Mleko wymieszać z żółtkami, solą cukrem, mąka oraz proszkiem do pieczenia. Z białek ubic pianę i lekko wmieszać do ciasta. Jabłka najlepiej miękkie - obrać, pokroić w krążki. Krążki jabłek nabijać na widelec, zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyc z obu stron. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 04.02.2013 10:18
pycha
szajba2 01.01.2012 16:14
bardzo
Barbara55 09.12.2011 11:12
mniam
Reda 09.10.2011 07:26
pycha
tomek18 25.07.2011 13:52
super
darus 12.07.2011 22:15
pyszne
pacpaw 03.07.2011 22:48
cudeńka
Magda60 26.06.2011 22:45
niezle
Magda60 26.06.2011 22:45
niezle
KasiaK90 13.04.2011 17:24
super
Ela15 03.04.2011 21:44
rewelacja:)
mysza666 09.12.2010 17:28
Uwielbiam!
anya_86 03.12.2010 17:56
świetne, z innymi owocami tez smakuje wybornie
ewasylwia 11.11.2010 13:13
pyszne
iknkirke 30.05.2010 20:49
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak