Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z galaretkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek waniliowy 1000 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
śmietanka 36% 200 g
cukier puder 150 g
herbatniki kakaowe 150 g
GALARETKI WIŚNIOWE 2 opak
galaretki kolorowe 4 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z galaretkami

Galaretki kolorowe rozpuścić każdą w szklance gotowanej wody, wylać do płaskiego naczynia, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Gotowe kolorowe galaretki pokroić w kostkę.
Następne wiśniowe galaretki rozpuścić w 800 ml gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, ostudzić.
Mocno schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce serka waniliowego, dalej ubijać. Następnie wlać żelatynę, zmiksować.
Do masy serowej włożyć kostki galaretek, lekko łyżką wymieszać. Tortownicę wyłożyć herbatnikami, wylać masę serową , odstawić do zastygnięcia.
Wierzch sernika zalać galaretką wiśniową, odstawić do lodówki nacałą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 09.08.2016 13:47
Super pomysł :)
Wafelek2601 09.08.2016 11:56
Super do kawy
mirosława4 09.08.2016 11:37
pyszniutki , zjadłabym kawałek :)
RenataZ-et 09.08.2016 10:39
bardzo apetyczny sernik
Krzysztof15 09.08.2016 10:13
pyszny serniczek
misia123410 09.08.2016 10:11
ale pyszności:)
bietka 09.08.2016 09:23
Mniam uwielbiam takie serniczki :)
Krystyna32 09.08.2016 08:38
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak