Placuszki z kabaczka i koperku

Placuszki z kabaczka i koperku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    750 g
  • jajka

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • koperek suszony

    1/2 pęczka
  • mąka pszenna

    8 łyżek
  • kwaśna śmietana

    2 pełne łyżki
  • sól i pieprz

  • czosnek

    1 ząbek
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placuszki z kabaczka i koperku
Kabaczka umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, odciąć końcówki. Przekroić kabaczka wzdłuż na połowę, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć razem ze skórką na tarce o dużych otworach.
Krok 2 - Placuszki z kabaczka i koperku
Następnie posolić i odstawić na 20 minut. Cebulę i koperek, drobno pokroić. Kabaczka odcisnąć z nadmiaru soku , dodać cebulę, koperek i pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Placuszki z kabaczka i koperku
Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Placuszki z kabaczka i koperku
Placuszki po smażeniu układać na ręczniku papierowym, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.
Krok 5 - Placuszki z kabaczka i koperku
Podawać gorące z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kucharz11

12.11.2016 22:18
pyszne jedzonko

Maridka19

08.08.2016 21:45
Placuszki zawsze mile widziane :)

IKrakowianka

08.08.2016 21:31
bardzo smaczne placuszki

Konczi

08.08.2016 21:23
skusiłabym się na takie placuszki

Renata9

08.08.2016 21:11
Smaczne placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat