Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielona wieprzowina z fasolką i kluseczkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
fasolka szparagowa 300 g
groszek zielony 1 szklanka
kluski 500 g
śmietanka 12-procentowa 100 ml
bulion 100 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Mielona wieprzowina z fasolką i kluseczkami

Z fasolki odcinamy końcówki. Gotujemy w osolonym wrzątku razem z groszkiem przez około 6-8 minut, aż warzywa będą niemal miękkie. Odcedzamy.
Kluski lub opcjonalnie makaron gotujemy w osolonym wrzątku i odcedzamy.
Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oleju i szklimy na nim posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy mięso mielone z szynki i doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz oregano. Kiedy mięso się zetnie dodajemy odcedzone kluseczki i przesmażamy razem tak jak lubimy. Dodajemy odsączoną fasolkę z groszkiem oraz śmietankę wymieszaną z bulionem. Redukujemy płyn do pożądanej konsystencji. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 08.08.2016 10:33
Pyszny obiad :)
ilka01 08.08.2016 10:29
super pomysł :)
Malinka 08.08.2016 10:14
Chętnie bym zjadła porcyjkę ;)
Ania321 08.08.2016 09:47
smaczne i pożywne danie :)
KORAL 08.08.2016 08:53
Szybko i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak