Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z owoców leśnych i orzechami na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki 1/2 kg
jeżyny 1/2 kg
cukier żelujący 1 kg
orzechy włoskie 1/2 szklanki/posiekanych
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z owoców leśnych i orzechami na zimę

Wykonanie:
Owoce opłukać, wsypać do rondelka razem z cukrem i odstawić na noc. Następnie owoce zagotować, dodać orzechy, skropić sokiem z cytryny i smażyć powoli aż konfitura zrobi się szklista. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut. Następnie odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 08.08.2016 10:36
Z chęcią bym spróbowała takiej konfitury.
norweska20 07.08.2016 23:06
pyszności :)
KORAL 07.08.2016 22:45
świetna :)
kd045 07.08.2016 20:51
smaczny przepis ;]
mirosława4 07.08.2016 20:49
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak