Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z kabaczków i imbiru

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1/2 kg
cukier 1/2 kg
imbir starty 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z kabaczków i imbiru

Wykonanie:
Kabaczka pokroić w kostkę, wsypać cukier, starty imbir i przełożyć do rondelka na noc. Następnie smażyć na wolnym ogniu z dodatkiem soku z cytryny. Gdy dżem zgęstnieje przełożyć do wyparzonych słoiczków i odwrócić do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 08.08.2016 00:28
dobry dżemik
Łukasz15 07.08.2016 21:14
Świetne połączenie
Madzai 07.08.2016 18:14
Bardzo ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak