Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bloczek czekoladowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko w proszku 250g
masło
orzeszki laskowe 10dag
duże wafle
cukier 1/2szklanki
cukier puder łyżka
kakao 3-4łyżki
herbatniki
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bloczek czekoladowy

Mimo obaw o mleko granulowane wyszedł idealny:)
3/4kostki masła śmietankowego,pół szklanki cukru i ok pół szklanki wody rozpuścić i odstawić do wystygnięcia.
3-4łyżki kakao wymieszać z 250g mleka w proszku(dodałam granulowane odtłuszczone i troszkę utarłam razem z kakao).Dodać roztopione masło,zapach rumowy,łyżkę cukru pudru(zmiksować) i pogniecione rodzynki,orzechy laskowe,paczkę herbatników oraz kawałki dużych wafli. Wyrobioną masę do foremki wyłożonej papierem i na kilka h do lodówki. Wyśmienity:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 27.02.2012 12:19
uwielbiam:)
christopher1 27.08.2010 22:33
Mój ulubiony deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak