Bloczek czekoladowy

Bloczek czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w proszku granulowane

    250g
  • masło

  • orzeszki laskowe

    10dag
  • duże wafle

  • cukier

    1/2szklanki
  • cukier puder

    łyżka
  • kakao

    3-4łyżki
  • herbatniki

  • aromat rumowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mimo obaw o mleko granulowane wyszedł idealny:)
3/4kostki masła śmietankowego,pół szklanki cukru i ok pół szklanki wody rozpuścić i odstawić do wystygnięcia.
3-4łyżki kakao wymieszać z 250g mleka w proszku(dodałam granulowane odtłuszczone i troszkę utarłam razem z kakao).Dodać roztopione masło,zapach rumowy,łyżkę cukru pudru(zmiksować) i pogniecione rodzynki,orzechy laskowe,paczkę herbatników oraz kawałki dużych wafli. Wyrobioną masę do foremki wyłożonej papierem i na kilka h do lodówki. Wyśmienity:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

27.02.2012 12:19
uwielbiam:)

christopher1

27.08.2010 22:33
Mój ulubiony deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat