Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta kokosowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko kokosowe 400 ml
śmietana 30% 1 szkl.
olej kokosowy 2-3 łyżki
cukier do smaku
cukier waniliowy 1-2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta kokosowa

Kroki postępowania

1
Śmietankę rozgrzać z olejem kokosowym i dosypać cukier - mieszać do rozpuszczenia.
Krok 1 - Panna cotta kokosowa foto
2
Żelatynę zalać zimnym mlekiem i odstawić do spęcznienia. Po kilkunastu minutach rozpuścić w mikrofalówce. Mleko kokosowe dodać do gorącej śmietany, dokładnie wymieszać dodając rozpuszczoną żelatynę.
Krok 2 - Panna cotta kokosowa foto
3
Całość pozostawić do ostygnięcia, a następie dodać cukier waniliowy i ubić mikserem do zgęstnienia.
Krok 3 - Panna cotta kokosowa foto
4
Gęstą masę przelać do przygotowanych pojemników.
Krok 4 - Panna cotta kokosowa foto
5
Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 5 - Panna cotta kokosowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.08.2016 16:15
Uwielbiam kokosowe smaki, dlatego przemycam, gdzie tylko mogę.
benka 06.08.2016 19:12
Wszystko co kokosowe musi być pyszne :)
Urszula Świeca 06.08.2016 18:03
Kokosową nie robiłam, musi być pyszna.))
KORAL 06.08.2016 14:32
Kokosowa , to może być dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak