Słodka karkówka

Słodka karkówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    200 g
  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • musztarda miodowa

    1 łyżka
  • musztarda francuska

    1 łyżka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól ziołowa

    1 łyżeczka
  • oliwa

  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy musztardy z miodem, octem winnym, majerankiem i solą ziołową.
Karkówkę po umyciu kroimy w plastry. Każdy kotlet dokładnie rozbijamy, skrapiamy oliwą, okładamy pokroionym w cieniutkie plasterki czosnkiem i smarujemy marynatą.
Zostawiamy na kilka godzin- a najlepiej na całą noc.
Grillujemy aż mięso będzie upieczone

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

natii3624

26.07.2012 23:23
super przepis :)

IlonaAlbertos

09.12.2011 21:02
Nie mogę doczekać się sezonu grillowego.

monika154

11.09.2011 21:09
ciekawy przepis

Jolanta40

26.03.2011 19:07
zbliża się sezon grillowy i skorzystam z przepisu

Islanzadi

04.10.2010 00:38
Ale dlaczego miód... nie lubię takich przepisów, bo robią mi apetyt na coś czego nigdy nie będę mogła zjeść ;(

Grażyna13

22.09.2010 17:51
Bardzo lubię takie mięso !

Monika193

29.08.2010 16:01
oj, mam ochotę na taką karkóweczkę a u nas leje

RenataZ-et

29.08.2010 15:29
Ojj tak karkóweczka jest pyszna

marzencia2007

29.08.2010 14:34
uwielbiam karkowke pod kazda postacia :)

iwa643

29.08.2010 08:46
robie bardzo podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat