Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka karkówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 200 g
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
majeranek 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
oliwa
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka karkówka

Mieszamy musztardy z miodem, octem winnym, majerankiem i solą ziołową.
Karkówkę po umyciu kroimy w plastry. Każdy kotlet dokładnie rozbijamy, skrapiamy oliwą, okładamy pokroionym w cieniutkie plasterki czosnkiem i smarujemy marynatą.
Zostawiamy na kilka godzin- a najlepiej na całą noc.
Grillujemy aż mięso będzie upieczone

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 26.07.2012 23:23
super przepis :)
IlonaAlbertos 09.12.2011 21:02
Nie mogę doczekać się sezonu grillowego.
monika154 11.09.2011 21:09
ciekawy przepis
Jolanta40 26.03.2011 19:07
zbliża się sezon grillowy i skorzystam z przepisu
Islanzadi 04.10.2010 00:38
Ale dlaczego miód... nie lubię takich przepisów, bo robią mi apetyt na coś czego nigdy nie będę mogła zjeść ;(
Grażyna13 22.09.2010 17:51
Bardzo lubię takie mięso !
Monika193
Monika193 29.08.2010 16:01
oj, mam ochotę na taką karkóweczkę a u nas leje
RenataZ-et 29.08.2010 15:29
Ojj tak karkóweczka jest pyszna
marzencia2007 29.08.2010 14:34
uwielbiam karkowke pod kazda postacia :)
iwa643 29.08.2010 08:46
robie bardzo podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak