Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ser z pieprzem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 300 g - tłusty kilku dniowy
masło 1/3 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Do przygotowania sera najlepiej użyć twarogu nie pierwszej świeżości, jeżeli takiego nie mamy kruszymy tłusty twaróg posypujemy sodą i przykrywamy na kilka godzin delikatnie uchylając przykrycie. Jednak ja zawsze smażę ser który poleżał za długo ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ser z pieprzem

Biały, tłusty twaróg który troszkę poleżał w lodówce (nie świeży!) kruszymy, przekładamy na patelnię wrazż masłem, solimy i podgrzewamy, mieszając do całkowitego rozpuszczenia - uwaga ser łatwo się przypala więc nie zostawiajmy go samego na ogniu.
Kiedy ser nabierze gładką i ciągnącą konsystencję dodajemy świeżo mielony czarny pieprz, mieszamy. Przekładamy na talerzyk i podajemy na gorąco.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.08.2016 20:55
Ciekawy ser
Krzysztof15 06.08.2016 08:22
ciekawy pomysł
mysza75 05.08.2016 11:56
moje dzieciństwo pyszny taki serek
Róża1 05.08.2016 10:50
Superowy pomysł !!!!!
Małgorzata92 05.08.2016 09:21
Fajny pomysł :)
gosia56 05.08.2016 08:43
Super z pieprzem jeszcze nie jadłam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak