Pierś w pesto

Pierś w pesto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    500 g
  • pomidory

    2 sztuki
  • mozarella

    1 kulka
  • pesto

    100 g
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka smarujemy pesto, czosnek kroimy na cieniutkie plasterki i mieszamy z piersią z indyka. Odstawiamy na ok godzinę i podsmażamy na patelni, aż mięso stanie się białe. Nastepnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy posiekane listki bazlii, dokładnie mieszamy.
Na wierzchu układamy pomidora pokroionego w plastry i mozarellę, również w plasterkach.
Zapiekamy w 180 stopniach ok 30 minut.
Podczas smażenia i pieczenia powstaje sporo rewelacyjnego sosu, dlatego danie to najlepiej podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caroline1983

23.08.2011 21:49
drób i pesto to fajne połączenia

Jolanta40

24.03.2011 11:17
uwielbiam pesto

Grażyna13

20.11.2010 11:00
Smaczne i pomysłowe !

MAR3STA

29.10.2010 17:13
mniam mniam, aż ślinka cieknie

banditka

17.09.2010 11:32
fajne danie

iwa643

29.08.2010 08:45
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat