Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crepes - cieniutkie naleśniki francuskie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
jajko 2 sztuki
mleko 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Crepes - cieniutkie naleśniki francuskie.

Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki, jajka, mleko, roztopione masło oraz sól. Dokładnie mieszamy trzepaczką lub miksujemy.
Patelnie tylko przecieramy olejem do smażenia.
Smaż z każdej strony aż do uzyskania złocistego koloru.
Podawaj z czym tylko chcesz :) Nutella, dżem, owoce :)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 03.09.2016 13:57
pyszne naleśniki
Ewa Wojtaszko 05.08.2016 15:48
nie ma ,to jak naleśniki :)
dodi 05.08.2016 11:58
uwielbiam naleśniki
mysza75 05.08.2016 11:56
jakie fajne cieniutki naelśniki
Małgorzata92 05.08.2016 09:21
Fajny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak