Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica duszona ze śliwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
śliwki 10 sztuk
masło 2 łyżki
sól
białe wino 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica duszona ze śliwkami

Polędwicę opłukać, osuszyć, następnie oprószyć solą i pieprzem. W garnku rozpuścić masło, dodać do niego polędwicę, po 3-4 minutach dodać wino i dusić do momentu, gdy polędwica będzie miękka. Pod koniec duszenia dodać pokrojone( wcześniej wymoczone) śliwki. Podawać na gorąco.
Jeśli ilość wina ulegnie znacznej redukcji można je uzupełnić podczas podduszania polędwicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.02.2014 21:26
pyszne mięsko
IKrakowianka 08.09.2013 17:59
świetne danie
Ewa109 03.10.2010 19:15
zapowiada się ciekawie:)
Margo1 25.08.2010 08:47
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak