Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony placek zapiekany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 300 g
botwinka 1 pęk
szczaw 1 słoik
twaróg 250 g
jaja 3 szt
ząbki czosnku 3 szt
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
tymianek
oliwa

Porada

Zielony placek zapiekany to pyszny pomysł na dietetyczny lunch, obiad czy kolację. Szybko się go przygotowuje. Jest bardzo smaczny.

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony placek zapiekany

Szpinak płuczemy dokładnie i odsączamy, siekamy grubo. Do przepisu potrzebujemy same liście botwinki bez buraków. Łodygi botwinki siekamy drobno, liście grubiej.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, przez minutę podsmażamy na niej szpinak i botwinkę aż stracą objętość.

Twaróg rozrabiamy z jajkami, mieszamy z zieleniną i szczawiem, doprawiamy do smaku.

Przelewamy do posmarowanej oliwą formy żaroodpornej. Pieczemy 40 min w 200 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 22.08.2016 09:10
dziękuję :)
Ada-Gaba 08.08.2016 12:06
ciekawy przepis
Grazyna0211 05.08.2016 09:59
ciekawe danie
IKrakowianka 04.08.2016 20:47
super pomysł!
Madzai 04.08.2016 20:25
Coś innego :)
kd045 04.08.2016 19:59
moje również ;]
Malinka 04.08.2016 13:24
Moje smaki :)
Stenka 04.08.2016 11:58
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak