Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warkocze z karczku z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry karczku
1/3 szkl. piwa
cebula
pieprz
sól
łyzka przyprawy do grilla
koncentrat 0,5 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: Warkocze z karczku z grilla

Plastry mięsa zamarynowałam w marynacie z połaczenia piwa, koncentratu i przypraw. Obłozyłam plastrami cebuli. Zostawiłam na min 3 godz. w lodówce. Wyciagnełam i pokroiłam plastry w paseczki i zaplotłam warkocze spinajac wykałaczkami. Piekły sie na tackach aluminiowych. Pyszne i kruche . Smak piwa niewyczuwalny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 25.08.2010 09:44
Zjadłbym bardzo chętnie
eli_555 24.08.2010 23:56
Pycha danko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak