Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MANTY Z SEREM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
jajko 1 szt
olej 1 łyzka
mleko 50 ml
ser biały 250 g
żółtko jajek 1 szt
cukier 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: MANTY Z SEREM

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

CIASTO:

W robocie: Do misy wsypujemy mąkę , dodajemy jajko oraz olej i wyrabiając za pomocą haka dolewamy mleko – ciasto ma wyjść gładkie i elastyczne.

Podsypujemy mąkę i odstawiamy na ok. 20 minut.

NADZIENIE:

Ser biały ucieramy z żółtkiem oraz cukrem na kremową masę.

CAŁOŚĆ:

Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki placek, wycinamy okręgi ( ok. 9 cm ) i na każdy układamy po łyżeczce farszu.

Zlepiamy do góry tworząc „sakiewki”.

Na garnku z wodą ustawiamy sito wysmarowane olejem, układamy pierogi ( uwaqżając by się nie przykleiły do siebie ) i gotujemy na parze przez ok.20 minut pod przykryciem.

Podajemy na ciepło!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.08.2016 21:53
apetyczne danie
Grazyna0211 01.08.2016 13:56
smaczne danie
Edith85 01.08.2016 10:00
Fajne danie
Stenka 31.07.2016 21:24
fajna propozycja
Madzai 31.07.2016 20:38
Też robię :)
Wiktoria29 31.07.2016 19:22
świetnie wyglądają, chętnie bym spróbowała
mirosława4 31.07.2016 19:15
interesujące danie
gosia1988 31.07.2016 18:38
Ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak