Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

porzeczki czerwone 1 kg
cukier 1 kg
spirytus 1,5 litra
laska wanilii 1/2 laski

Oraz

słoik 1 duży
butelki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkówka

Kroki postępowania

1
Porzeczki myjemy i w dużym słoju układamy warstwę porzeczek i warstwę cukru. Słoik zakręcamy i odstawiamy.
Krok 1 - Porzeczkówka foto
2
Gdy owoce puszczą sok odlewamy go i wstawiamy do lodówki.
Krok 2 - Porzeczkówka foto
3
Do owoców wlewamy spirytus i dodajemy wanilię. Odstawiamy na 2 tygodnie.
Krok 3 - Porzeczkówka foto
4
Po 2 tyg spirytus odlewamy i łączymy z sokiem .
Krok 4 - Porzeczkówka foto
5
Nalewkę rozlewamy do butelek i degustujemy .
Krok 5 - Porzeczkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 01.08.2016 11:21
A tyle porzeczek miałam... Zachowam sobie ten Twój przepis:)
Wacław 01.08.2016 10:26
chętnie bym zdegustował ;-)
adelajda 01.08.2016 10:25
Chętnie spróbuję ...
Futka 01.08.2016 09:23
Doskonały trunek :D
Czyki 31.07.2016 13:11
Jaki cudny kolorek :) pewno smakowo pysznie:)
Edith85 31.07.2016 12:32
Ach... rozmarzyłam się :-)
dodi 31.07.2016 12:22
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak