Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na fasolkę

fasolka szparagowa 1 kg

Zalewa

woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
sól 1 lyżka
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
Fasolkę obieramy, myjemy, przekrawamy na połówki
Krok 1 - Fasolka szparagowa w zalewie octowej foto
2
Gotujemy w osolonej wodzie kilka minut, do miękkości, po czym odcedzamy.
Krok 2 - Fasolka szparagowa w zalewie octowej foto
3
Skladniki na zalewe mieszamy i gotujemy. Zalewę studzimy.
Krok 3 - Fasolka szparagowa w zalewie octowej foto
4
Ukladamy fasolkę w sloikach i zalewamy wystudzonym plynem. Mozna zapasteryzowac.
Krok 4 - Fasolka szparagowa w zalewie octowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 30.07.2016 21:58
dobry pomysł
agnieszka214 30.07.2016 18:31
Na zimę jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak