Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kurkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
kurki 200 g
szalotka 2 szt
ząbek czosnku 1 szt
szynka wieprzowa 150 g
masło 2 łyżki
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kurkami

Kurki dokładnie oczyściłem, przekroiłem wzdłuż. Strąki fasoli oczyściłem, umyłem, zalałem osoloną wodą, gotowałem ok. 15 minut, fasola powinna być jeszcze jędrna. Odcedziłem, przelałem zimną wodą.

Szalotki i czosnek pokroiłem razem z szynką w małą kostkę. Wszystko lekko podsmażyłem na łyżce masła. Dodałem grzyby i pozostałe masło. Dusiłem jeszcze 5 minut. Doprawiłem solą i pieprzem oraz tymiankiem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w łyżce wody, wlałem do potrawy, gotowałem, aż się jarzyna zagęści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 12.08.2016 07:34
ciekawe połączenie smaków
Ada-Gaba 02.08.2016 22:20
fajne połączenie
R'n'G Kitchen 31.07.2016 12:52
Gorąco polecamy ;)
marzut 31.07.2016 01:29
Smacznie wyglada
MałaMi89 30.07.2016 23:35
Uwielbiam fasolkę i ciekawa jestem takiego połączenia :)
Iwusia 30.07.2016 21:42
ależ musi smakować
halina17 30.07.2016 21:07
Z kurkami smaczne :)
olkaaa 30.07.2016 20:21
Ciekawe połączenie
Megg 30.07.2016 15:27
przepysznie sie prezentuje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak