Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pomidorków koktajlowych na indyku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 50 g
pomidorki koktajlowe 1 szklanka
marchew 1
ryż 1 łyżka
sól do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pomidorków koktajlowych na indyku

Mięso z indyka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i lekko posolić. Marchewkę obrać i dodać do gotującej się zupy. Gdy mięso już lekko zmięknie dodać ryż i gotować do momentu aż wszystko będzie miękkie. Mięso i marchewkę wyłowić. Marchewkę rozgnieść widelcem, a mięso drobno pokroić. Wrzucić z powrotem do wywaru.
Pomidorki ugotować. Przetrzeć przez sito. Przetarte pomidorki dodać do zupy. Wszystko razem zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak