Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 mlode
cebula 1/2
papryka czerwona 1/2
pierś z kurczaka 1
jajko 1
śmietana 12% 3 łyżki
sól i pieprz
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Kroki postępowania

1
Cukinie obieramy i przekrawamy na pół wzdłuż, następnie wybieramy pestki łyżeczką, tak, aby powstaly lodeczki
Krok 1 - Cukinia faszerowana foto
2
Reszte warzyw i kurczaka kroimy w kostkę
Krok 2 - Cukinia faszerowana foto
3
Podsmażamy warzywa i kurczaka na oleju na zloto
Krok 3 - Cukinia faszerowana foto
4
Wypelniamy farszem lodeczki, jajko mieszamy ze smietana i zalewamy farsz. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na ok. 30 min.
Krok 4 - Cukinia faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak