Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane grzyby

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 1 kg
ząbek czosnku 1 szt
cebula 1 szt
szynka serrano 100 g
oliwa 6 łyżek
sól
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane grzyby

Boczniaki staranie opłukałem, pokroiłem. Rozgrzałem na patelni olej, zrumieniłem drobno pokrojoną cebulę i szynkę serrano (około 6 minut). Dodałem grzyby, przykryłem patelnię aby grzyby puściły wodę. Dusiłem do miękkości. Doprawiłem solą. Czosnek drobno posiekałem. Ugarnirowałem nim grzyby. Grzyby wyłożyłem na talerz, podałem z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 31.07.2016 12:54
Bardzo polecamy ;)
R'n'G Kitchen 31.07.2016 12:53
Dziękujemy ;) :*
R'n'G Kitchen 31.07.2016 12:53
Spróbujemy i z fetą ;)
noninka77 27.07.2016 19:27
Pyszności :)
olkaaa 27.07.2016 18:33
bardzo fajne
kd045 27.07.2016 14:56
super podanie i napewno smaczne !
Futka 27.07.2016 14:34
Boskie! A prezentacja bajeczna
Aleksandra/Olcia 27.07.2016 13:15
apetycznie podane ,ja bym na to jeszcze fetę pokruszyła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak