Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczotto na żołądkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 120 gram
żołądki drobiowe 600 gram
cebula 1
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
żółta fasolka szparagowa 200 gram
bulion warzywny 0,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 4
Liść lubczyku suszony Prymat 0,5 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sól i pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczotto na żołądkach

Kroki postępowania

1
Żołądki płuczę oczyszczam kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Żołądki z cebulą przesmażam na oleju , dodaję obrany i posiekany czosnek. Podlewam bulionem dodaję liść laurowy i ziele angielskie. Gotuję pod przykryciem około pół godziny.
.
Krok 1 - Pęczotto na żołądkach  foto
2
Po tym czasie dodaję przepłukaną kaszę, gotuję około 15 min.
Krok 2 - Pęczotto na żołądkach  foto
3
Paprykę myję usuwam gniazda nasienne, kroję w słupki. Żółtą fasolkę płuczę usuwam ogonki, kroję na mniejsze kawałki. Paprykę z fasolką dodaję do kaszy gotuję około 20 min.

Na końcu doprawiam solą, pieprzem, lubczykiem i sosem sojowym, posypuję posiekaną pietruszką.
Krok 3 - Pęczotto na żołądkach  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.07.2016 15:30
moje smaki
Futka 27.07.2016 14:33
Przepyszna propozycja :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak