Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski-pierogi leniwe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 1,2 kg
ziemniaki 10 dag
jajko 2 szt
oliwa 2 łyżki
mąka ziemniaczna 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski-pierogi leniwe

Ziemniaki obrać, ugotować i przestudzone zmielić w maszynce razem z serem. Dodać jajka, oliwę, mąkę i wyrobić ciasto.
Uformować z ciasta wałek o średnicy 3 cm, spłaszczyć, tępą stroną noża zrobić kratkę i kroić w skośne kawałki o szerokości 2-3 cm
Wrzucać na wrzącą osoloną wodę i gotować. Podawać polane topionym masłem zmieszanym z bułka tartą lub z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka107 31.05.2012 21:32
pyszne
szajba2 31.12.2011 19:49
smaczna
Barbara55 08.12.2011 19:16
jak leniwe to nie dla mnie
Magda60 27.11.2011 09:36
lubie je
Magda60 27.11.2011 09:36
lubie je
kielcok1 31.10.2011 16:39
tego jeszcze nie jadłem
malaczarna23 16.06.2011 09:05
pycha
wolochski 13.06.2011 22:54
super
kriso 02.05.2011 13:36
smaczne
Juleczka20 15.04.2011 07:58
świetne
Agnik 14.04.2011 10:05
pyszne
tomek18 29.03.2011 21:59
super
berys18 25.01.2011 09:06
świetne leniwe
rosik93 07.12.2010 23:47
pycha
Ewa111 18.11.2010 12:50
leniwe z roztopionym masłem ,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak