Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z kurczaka i bakłażana

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka pieczona 1 szt
bakłażan 1 szt
pomidor 1 szt
czosnek 3 ząbki
suszone pomidory 3 szt
oliwa
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z kurczaka i bakłażana


Bakłażana umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Pomidora umyć, przekroić na ćwiartki. Do naczynia żaroodpornego włożyć bakłażana i pomidora, polać odrobiną oliwy, posypać solą i wymieszać. Obok położyć ząbki czosnku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut (do miękkości bakłażana, można to zrobić przy okazji pieczenia mięsa lub chleba). Wystudzić.

Do wysokiego naczynia wrzucić mięso obrane z pieczonej ćwiartki z kurczaka, dodać suszone pomidory i 4 łyżki oliwy. Dodać kawałki pieczonych warzyw. Całość zmiksować blenderem na gładką pastę.

Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać zioła prowansalskie, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 27.07.2016 06:50
bardzo smaczna
IKrakowianka 26.07.2016 20:46
smaczna propozycja
Renataj 26.07.2016 18:29
Fajny pomysł - takiej pasty jeszcze nie jadłam:)
olkaaa 26.07.2016 16:42
brzmi ciekawie
Bernadeta1 26.07.2016 15:51
na pewno pyszna pasta
Stenka 26.07.2016 15:09
ciekawa propozycja
Ewelina1991 26.07.2016 15:01
pyszna pasta
Agnieszka-87-25 26.07.2016 14:54
apetyczna pasta
kd045 26.07.2016 14:34
super pomysł
KORAL 26.07.2016 14:11
To może być fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak