Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowy deser z serduszkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt
wrzątek 350 g
porzeczki czerwone 350 g
cukier 2 lyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 lyzeczka
śmietana 30% 400 g
serek mascarpone 150 g
cukier 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowy deser z serduszkiem

Kroki postępowania

1

Galaretkę rozpuścić we wrzątku, wystudzić i wlać do dużego naczynia. Odstawić do stężenia do lodówki.

Porzeczkę wsypać do rondelka, dodać cukier i zagotować. Wsypać żelatynę i wymieszać. Wystudzić.
Krok 1 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto
2

Z galaretki wyciąć kilka serduszek do dekoracji,
Krok 2 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto
3

Śmietanę ubić z cukrem, dodać mascarpone i zmiksować.
Krok 3 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto
4
resztę pokroić nożem i wrzucić do kremu, wymieszać.
Krok 4 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto
5

Do pucharków nakładać po łyżce kremu,
Krok 5 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto
6
następnie po łyżce porzeczek i tak na zmianę.
Wierzch udekorować serduszkami z galaretki
Krok 6 - Porzeczkowy deser z serduszkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolcia_90 27.07.2016 01:01
śliczny deserek :)
benka 26.07.2016 19:04
Pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak