Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka w słoiku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 5 szt z buraczkami
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
ocet 10 % 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka w słoiku

Botwinkę dokładnie opłukać, odrzucić żółte liście i drobno posiekać. Buraczki obrać i pokroić w kosteczkę. Całość przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem w takiej ilości, by woda pokryła warzywa. Gotować bez przykrycia przez kwadrans. Dodać cukier, sól i ocet. Botwinkę nakładać do słoików, zakręcić. Pasteryzować dwadzieścia minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.10.2016 23:49
Co później z tym robisz?
Margo1 21.09.2016 18:30
Fajny pomysł
Jagódka77 16.08.2016 14:03
dla mnie to również nowość, ale ciekawa
Stenka 26.07.2016 08:17
w sam raz na zimową zupę
Renataj 25.07.2016 23:05
Przyznaję, że nigdy nie przygotowywałam w ten sposób botwinki.
ben-ka 25.07.2016 21:17
Jeszcze nigdy nie robiłam botwinki, do słoików.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak