Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie klasyczne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada deserowa 200 g
masło 1 kostka
mąka tortowa 100 g
jajko 6 sztuk
cukier 300 g
czekolada mleczna 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie klasyczne

Kroki postępowania

1
Czekoladę deserową roztopić z masłem w kąpieli wodnej, przestudzić.
Krok 1 - Brownie klasyczne foto
2
Jajka ubić z cukrem na puszysty krem.
Krok 2 - Brownie klasyczne foto
3
Do kremu jajecznego dodać mąkę, delikatnie wymieszać. Do tego powoli dodawać masę czekoladowo-maślaną i cały czas powoli mieszać.
Krok 3 - Brownie klasyczne foto
4
Czekolady mleczne grubo posiekać, dodać do masy, wymieszać.
Krok 4 - Brownie klasyczne foto
5
Ciasto przełożyć do foremki (użyłam tortownicy o średnicy ok. 27 cm). Ciasto piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Upieczone brownie dobrze ostudzić, wtedy smakuje najlepiej.
Krok 5 - Brownie klasyczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.07.2016 22:03
Super ciasto.
smerfetka79 27.07.2016 23:58
Wygląda apetycznie!. Zjadłabym
Ola1984 26.07.2016 10:28
Brownie zawsze i wszędzie :) Czekoladowa rozkosz dla podniebienia :)
agnieszka214 25.07.2016 21:45
Pycha deser lubię takie
Justi2401 25.07.2016 16:32
Uwielbiam to ciasto!
Alex_M 25.07.2016 16:02
o tak, akurat po obiadku i bym zjadła :)
Futka 25.07.2016 11:44
Uwielbiam!
mirosława4 25.07.2016 11:17
poproszę kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak