Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 250 g
przecier pomidorowy 4 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę z kurczakiem.
Krok 1 - Kurczak po meksykańsku foto
2
Kukurydzę i fasolę osaczyć z zalewy i dodać do mięsa. Dusić kilka minut.
Krok 2 - Kurczak po meksykańsku foto
3
W międzyczasie pokroić pieczarki w plasterki i paprykę na małe kawałki.
Krok 3 - Kurczak po meksykańsku foto
4
Do mięsa dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Kurczak po meksykańsku foto
5
Do mięsa dodać pokrojone pieczarki i paprykę, wymieszać i dusić kilka minut.
Krok 5 - Kurczak po meksykańsku foto
6
Dodać natkę pietruszki i jeśli potrzeba jeszcze raz doprawić do smaku.
Krok 6 - Kurczak po meksykańsku foto
7
Kurczaka po meksykańsku można podać z białym pieczywem, ja podałam z plackami ziemniaczanymi i sosem koperkowym.
Krok 7 - Kurczak po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.07.2016 17:24
takie jedzonko to moje smaki
MAR3STA 23.07.2016 21:55
pożywne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak