Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa makowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak suchy 1 szklanka
migdały pół szklanki
rodzynki 4 łyżki
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 1 litra
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa makowa

Mak parzymy wrzątkiem i mielimy 3 razy.Zagotować mleko i dodać posiekane migdały , rodzynki , waniliowy cukier , mak,słodzimy do smaku.Mieszamy , zagotować

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 10.02.2013 18:49
Super zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak