Zupa makowa

Zupa makowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak suchy

    1 szklanka
  • migdały

    pół szklanki
  • rodzynki

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • mleko

    1 litra
  • cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak parzymy wrzątkiem i mielimy 3 razy.Zagotować mleko i dodać posiekane migdały , rodzynki , waniliowy cukier , mak,słodzimy do smaku.Mieszamy , zagotować

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krysia50

10.02.2013 18:49
Super zupa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat