Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa grillowane na oliwie czosnkowej

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 3-4 łyżki
oliwa z suszonych pomidorów 2 łyżki
cytryna do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
papryka czerwona duża
bakłażan średni
cukinia średnia
pomidor malinowy duży
ząbki czosnku do smaku

Porada

Warzywa podawać na ciepło lub na zimno jako samodzielne danie lub składnik sałatek np. z dodatkiem sera solankowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa grillowane na oliwie czosnkowej

Warzywa umyć, ale nie obierać. Pokroić bakłażana i cukinię w krążki, paprykę w paski, pomidora w niezbyt cienkie plastry.

Oliwę z oliwek połączyć z oliwą z suszonych pomidorów - dodać zmiażdżony czosnek i podgrzewać kilka minut na niewielkim ogniu, żeby czosnek nie spalił się, ale oliwa nabrała aromatu. Pozostawić do przestygnięcia i odcedzić.

Warzywa połączyć z oliwą, dokładnie wymieszać i zgrillować na grillu elektrycznym lub patelni grillowej.
Wyjąć na półmisek, posypać solą ziołową i skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

komentator 31.07.2016 11:15
o takie to lubie
mysza75 21.07.2016 07:35
bardzo smaczne warzywa
bertpvd 20.07.2016 22:24
super przepis
Urszula Świeca 20.07.2016 22:03
Smaczne danie.))
Franciszek 20.07.2016 22:01
dobre danie
gosia1988 20.07.2016 21:49
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak