Sposób przygotowania

Warzywa umyć, ale nie obierać. Pokroić bakłażana i cukinię w krążki, paprykę w paski, pomidora w niezbyt cienkie plastry.

Oliwę z oliwek połączyć z oliwą z suszonych pomidorów - dodać zmiażdżony czosnek i podgrzewać kilka minut na niewielkim ogniu, żeby czosnek nie spalił się, ale oliwa nabrała aromatu. Pozostawić do przestygnięcia i odcedzić.

Warzywa połączyć z oliwą, dokładnie wymieszać i zgrillować na grillu elektrycznym lub patelni grillowej.
Wyjąć na półmisek, posypać solą ziołową i skropić sokiem z cytryny.

Porada autora

Warzywa podawać na ciepło lub na zimno jako samodzielne danie lub składnik sałatek np. z dodatkiem sera solankowego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !