Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelizowane orzechy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie łuskane 30 dkg
miód wielokwiatowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelizowane orzechy

Orzechy włoskie grubo posiekać. Na suchą, rozgrzaną patelnię wylać miód. Podgrzewać go na małym ogniu, aż zacznie się mocno pienić i lekko ściemnieje. Do miodowego karmelu wrzucić posiekane orzechy. Smażyć, cały czas mieszając, aż większość płynu odparuje. Orzechy w karmelu wysypać na rozłożoną folię aluminiową, ostudzić, a następnie pokruszyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 29.07.2016 21:26
Super pychoty!
Edith85 25.07.2016 11:17
Miało być niezdrowych
Edith85 25.07.2016 11:16
Ciężarowych ;-) słownik ;-)
Edith85 25.07.2016 11:15
Rewelacyjne do chrupania zamiast ciężarowych przekąsek
anka1988 24.07.2016 15:19
fajna przegryzka
Lis 21.07.2016 08:58
Bardzo smakowite:)
norweska20 20.07.2016 23:32
bardzo lubię
Klausia 20.07.2016 22:55
Pyszności :)
jagoda5913 20.07.2016 22:17
ciekawy pomysł
Renataj 20.07.2016 20:44
Zdrowy /same naturalne składniki/, kaloryczny i smaczny pomysł:)
Stenka 20.07.2016 20:34
lubię takie
Wafelek2601 20.07.2016 19:47
Ciekawy pomysł
Aleksandra/Olcia 20.07.2016 14:41
mniam,uwielbiam
Ola1young 20.07.2016 13:55
fajna przegryzka ;)
KORAL 20.07.2016 13:50
Słodkie i smaczne :)
adelajda 20.07.2016 13:46
Super :)
Czyki 20.07.2016 13:42
Ale mi ochoty narobiłaś, cudowne takie orzeszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak