Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zraziki zapiekane z makaronem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu 400 g
suszonych grzybów 20 g
śmietany 150 ml
łyżki masła 2
łyżka mąki 1

Przepis i sposób przygotowania na: zraziki zapiekane z makaronem

Grzyby umyć,moczyć w 200 ml wody przez 2 godziny,ugotować i posiekać. 1 łyżkę masła zasmażyć z mąką.Wlać wywar z grzybów i śmietanę,zagotować mieszając.Włożyć grzyby ,przyprawić.Ugotować makaron,odcedzić i układać w posmarowanym resztą masła żaroodpornym naczyniu warstwami na przemian ze zrazikami.Polać sosem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 31.12.2011 19:49
mniam
Barbara55 07.12.2011 15:39
fajne
kielcok1 30.10.2011 16:27
smaczne
marenka 23.10.2010 10:45
Mniam:-)
Anna216 29.04.2010 18:59
pychotka palce lizać:)
beata.81 27.04.2010 15:00
bierzemy 16 usmażonych zrazików z 300 g cielęciny wymieszanej z wołowiną i resztę składników według przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak