Krokiety z dorsza

Krokiety z dorsza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    2 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • żółty ser starty

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • olej

    1/2 szklanki
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • filet z dorsza

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać ziemniaki, zetrzeć. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rybę gotować ok. 5 minut we wrzątku, odsączyć, rozdrobnić. Ziemniaki, cebulę i jajka starannie wymieszać z rybą. Dodać ser, mąkę i tyle mleka, aby z masy można było formować w miarę ścisłe krokiety. Przyprawić masę do smaku solą i pieprzem- pikantnie. Formować krokiety i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

19.07.2012 22:39
Myślę, że smaczne :)

ziutula

08.08.2011 10:17
rybka jest pyszna...

Grażyna13

27.06.2011 20:04
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat