Risotto z grzybami i mięsem

Risotto z grzybami i mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 szklanki
  • rosół

    3 szklanki
  • mięso gotowane

    30 dag
  • oliwa

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • grzyby suszone

    8 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wysokiego rondla wlewamy oliwę , dodajemy posiekaną cebulę , szklimy , wsypujemy ryż.Zalewamy gorącym rosołem i cały czas mieszamy . Gotujemy grzyby , wywar wlewamy do ryżu , grzyby kroimy i dodajemy do ryżu, cały czas mieszamy . Mięso pokroić w kostkę, dodać do ryżu.Ryż mieszamy ,aż wchłonie rosół.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

banditka

13.09.2010 10:15
akurat jesiennie i grzybowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat