Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na ostro: Pikantne skrzydełka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 12 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 4 łyżki
miód płynny 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Na ostro: Pikantne skrzydełka

Z umytych i osuszonych skrzydełek odciąć ostre końce. Skrzydełka posolić, posmarować sosem: chili Prymat wymieszanym z miodem, włożyć do miseczki, polać resztą sosu wstawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie wyjąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zrumienić w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni Celsjusza. Skrzydełka można również upiec na grillu. W czasie pieczenia polewać marynatą, która została w miseczce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 23.03.2018 07:40
Bardzo lubię chrupać skrzydełka, szczególnie przy dobrym filmie. :)
Justyna Jussstiii 30.01.2017 20:38
fantastycznie się prezentują :)
Wiktoria29 20.07.2016 19:04
super pomysł na skrzydełka
tobi1989 20.07.2016 18:02
Uuuuwielbiam :)
w mojej kuchni 20.07.2016 16:23
do schrupania takie skrzydełka
Ewelina1991 20.07.2016 15:55
moje smaki ;-)
Janina 20.07.2016 15:43
Lubię i robię takie skrzydełka. Pyszne są;))
norweska20 19.07.2016 22:37
jak pikantne to ja się piszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak