Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa zapiekanka z warzywami na patelnię

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
warzywa mrożone 450 g
ser żółty 20 dag
pierś z kurczaka podwójna
sól i pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat

Porada

* warzywa na patelnię np mieszanka meksykańska

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa zapiekanka z warzywami na patelnię

1 Ryż ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Ostudzić. Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i natrzeć solą i przyprawą curry.
2 Do blaszki do pieczenia, lub naczynia żaroodpornego, wsypać ugotowany ryż, dodać kurczaka i warzywa na patelnię ( bezpośrednio z zamrażarki). Wszystko razem wymieszać, dodać szczyptę pieprzu. Rozłożyć równomiernie w naczyniu.
3 Ser zetrzeć na tarce, posypać zapiekankę. I wstawić do piekarnika na 3o minut. Pokroić na porcje, podawać ciepłą, najlepiej z keczupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolcia_90 27.07.2016 00:47
dziękuję :) warzywa na patelnie nie muszą być tylko na patelnię :)
Jagódka77 25.07.2016 18:48
ładnie wygląda
Futka 19.07.2016 14:24
Bardzo smakowita zapiekanka :)
Habibi 19.07.2016 14:22
O, coś da mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak