Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z drobiu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,3 kg
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 10 dag
cebula 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z drobiu

Kurczaka dzielimy na porcje i zalewamy wodą 1,7litra , dodajemy obraną pietruszkę , marchewkę, seler i cebulę. Gotujemy do miękkości mięsa .Doprawiamy do smaku. Warzywa i mięso wyciągamy z rosołu . Do rosołu dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Mięso obieramy z kości . Do filiżanek lub jednorazowych pojemniczków wkładamy po plasterku jajka i marchewki , mięso z kurczaka i zalewamy rosołem . Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 12.11.2011 23:02
pyszna
madzialena19 25.08.2010 20:17
Po prostu pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak