Galaretka z drobiu

Galaretka z drobiu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1,3 kg
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    10 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • żelatyna

    4 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • jaja na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka dzielimy na porcje i zalewamy wodą 1,7litra , dodajemy obraną pietruszkę , marchewkę, seler i cebulę. Gotujemy do miękkości mięsa .Doprawiamy do smaku. Warzywa i mięso wyciągamy z rosołu . Do rosołu dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Mięso obieramy z kości . Do filiżanek lub jednorazowych pojemniczków wkładamy po plasterku jajka i marchewki , mięso z kurczaka i zalewamy rosołem . Wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dariusz8

12.11.2011 23:02
pyszna

madzialena19

25.08.2010 20:17
Po prostu pycha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat