Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser lodowy z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lody waniliowe 3 gałki
rodzynki 1 łyżka
orzechy laskowe 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka
bita śmietana w sprayu 1 szt
ajerkoniak 4 łyżki
czekolada gorzka 0,5 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: deser lodowy z bakaliami

W pucharku układamy lody. Dodajemy rodzynki, pokruszone orzechy laskowe oraz migdały. Czekoladę kruszymy i również dodajemy do deseru. Następnie dajemy bitą śmietanę. Całość polewamy ajerkoniakiem (lody dla dorosłych ;)).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 21.07.2016 18:49
Fajny deserek.
Krzysztof15 18.07.2016 22:00
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak