Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
woda ciepła 1 szklanka
koperek 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Kroki postępowania

1
2 łyżki masła rozpuszczamy w rondelku albo na patelni.
Krok 1 - Sos koperkowy foto
2
Do rozpuszczonego masła dodajemy łyżkę masła i robimy zasmażkę.
Krok 2 - Sos koperkowy foto
3
W trakcie kiedy robimy zasmażkę, zalewamy kostkę rosołową szklanką ciepłej wody.
Krok 3 - Sos koperkowy foto
4
Kiedy kostka rosołowa nam się rozpuści w wodzie dolewamy do naszej gotowej zasmażki i całość mieszamy.
Krok 4 - Sos koperkowy foto
5
Dodajemy do całości garść koperku i mieszamy.
Krok 5 - Sos koperkowy foto
6
Gotowy sos doskonale nadaje się do ryżu czy kaszy gryczanej. Całość przygotowania ok 5-7 minut.
Krok 6 - Sos koperkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 18.07.2016 14:54
Pyszny sosik :)
Aleksandra/Olcia 18.07.2016 14:43
idealny do ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak