Kremowa zupa migdałowa

Kremowa zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały mielone

    15 dag
  • mleko

    3 szklanki
  • rodzynki

    10 dag
  • cukier

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzewamy mleko , wsypujemy zmielone orzechy i gotujemy na małym ogniu 20 minut.Do zupy dodajemy rodzynki i masło. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Podajemy z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dariusz8

22.10.2011 17:04
Dobra zupa może być na wigilię.

madzialena19

25.08.2010 20:16
Dobry przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat