Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa migdałowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały mielone 15 dag
mleko 3 szklanki
rodzynki 10 dag
cukier 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa migdałowa

Podgrzewamy mleko , wsypujemy zmielone orzechy i gotujemy na małym ogniu 20 minut.Do zupy dodajemy rodzynki i masło. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Podajemy z ryżem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 22.10.2011 17:04
Dobra zupa może być na wigilię.
madzialena19 25.08.2010 20:16
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak