Zupa cebulowa z grzankami

Zupa cebulowa z grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
  • bulion warzywny

    1 litr
  • mleko

    120 ml
  • kminek mielony

    1 szczypta
  • gałka muszkatołowa

    1 szczypta
  • kromki z bagietki

    10 sztuk
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy , kroimy w plasterki i szklimy na maśle. Dodajemy bulion i gotujemy 15 minut.Wlewamy mleko , doprawiamy przyprawami do smaku. Robimy grzanki, kromki bagietki nacieramy czosnkiem , posypujemy serem tartym i wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Zupę podajemy z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

26.10.2012 20:12
Dobra zupa cebulowa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat