Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenny z ziarenkami - bez wyrastania
Kroki postępowania
Termostat nastawić na 170*C i piec ok. 80 min.
Wyjąc z foremki i ostudzić na kratce.
mąka pszenna | 500 g |
woda ciepła | 1/2 litra |
drożdże świeże | 50 g |
cukier | 1 łyżka |
sól | 3/4 łyżki |
olej roślinny | 2 łyżki |
otręby pszenne | 1/4 szkl. |
siemię lniane | 1/4 szkl. |
pestki dyni | do smaku |
słonecznik łuskany | 1/3 szkl. |
Kminek cały Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: