Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 80 dag
masło 2 łyżki
cebula 3 sztuki
pieczarki 250 gram
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
bulion 1,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
słodka papryka do smaku
majeranek do smaku
wino czerwone 1 szklanka
papryka czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką i pieczarkami

Mięso pokroić w kostkę,doprawić solą,pieprzem i papryką,zrumienić na rozgrzanym maśle.Cebulę i czosnek obrać,posiekać,dodać do mięsa.Pieczarki oczyścić,sparzyć i pokroić w plasterki.Papryki oczyścić,pokroić w kostkę.Warzywa wymieszać z koncentratem,dodać do karkówki,podlać winem i bulionem,dodać kminek i majeranek.Dusić ok.90 minut na wolnym ogniu,często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 25.04.2012 23:43
bardzo mi się spodobał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak