Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek z kiełkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
czosnek 2 zabki
biała kiełbasa 20 dkg.
Przyprawa do żurku i barszczu białego Prymat 2 łyżki
żurek 1 but.
kiełki sojowe 2 łyzki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
włoszczyzna 1 (krojona w paski)
jajko ugotowane na twardo 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z kiełkami

Włoszczyznę ugotuj z przyprawami. Wywar przecedź. Cebulę posiekaj i usmaż z pokrojona w kostkę kiełbasą. Dodaj do wywaru, pogotuj chwilkę i wlej butelkę żurku.
Dodaj przyprawę i dodaj czosnek. Jajka obierz i pokrój. Żurek podawaj z jajkami i posyp świeżymi kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 28.06.2011 16:42
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak