Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
wędzonka wiejska 2 duże plastry
tymianek świeży 2 gałązki
Przyprawa do mięs Prymat 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka naciąć wzdłuż, aby trzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką foto
2
Do każdej mięsnej kieszonki włożyć po jednym plasterku wędzonki i po trochu listków tymianku.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką foto
3
Mięso złożyć, docisnąć, ułożyć w garnku do gotowania na parze, posypać przyprawą do mięs. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 25-30 minut.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z tymiankiem i wędzonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 15.07.2016 13:17
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak